Endorsement

Met trots presenteert Xander de volgende merken. Deze merken staan voor kwaliteit en innovatie dat bijdraagt aan verbetering van elke slagwerker. Daarom is Xander zeer vereerd om zichzelf endorser te mogen noemen.

MAJESTIC (Nijehaske, Nederland)

In de 60’er jaren werd het merk “Majestic” geïntroduceerd door muziekhandel van der Glas in Heerenveen. De productie van percussie-instrumenten voor orkesten, drum-, show-, en marchingbands was het belangrijkste onderdeel van de in 1921 opgerichte onderneming. In de afgelopen 30 jaar heeft Majestic zich verder op dit gebied gespecialiseerd, en haar instrumenten worden momenteel wereldwijd gebruikt.

Xander speelt op een 15×4” Marinierstrommel, een 14×12” Endeavor Marching Snaredrum en een 15×13” Light weight Aluminium Prohonic Marching Snaredrum.

Majestic BV Holland

PROLOGIX (OH, VS)

ProLogix Percusion is een toonaangevende vernieuwer op het gebied van practicepads. Het bedrijf werd in 2001 opgericht door professioneel drum, pedagoog en uitvinder Jason Edwards uit Ashland, Ohio. Amerikaanse vakmanschap, hoogwaardige materialen en geavanceerde ontwerpen zorgen voor de productie van ’s werelds beste “drum feeling” practicepads.

Xander gebruikt de 10” Red Storm en de 10” Red Storm.

ProLogix Percussion

SCHLEBACH (Basel, Zwitserland)

Schlebach AG is opgericht in 1977 door Rolf Schlebach. Schlebach bouwt traditionele Basler Trommels van aluminium, messing of hout, met een diameter van 36 cm tot 43 cm. Deze hoogwaardige rope-drums garanderen een uitmutende materiaal- en geluidskwaliteit. Tevens kan men bij Schlebach terecht voor reparaties, spannen en alle bijbehorende accessoires.

Xander speelt op een 41 cm aluminium en een 41 cm houten drum.

Schlebach AG

LOYAL DRUMS (Washington DC, VS)

In 2011 werd Loyal Drums opgericht door Dave en Kara Loyal, beiden lid van Old Guard Fife and Drum Corps. Alle producten worden ambachtelijk en volgens traditionele methoden gemaakt. Wereldwijd worden o.a. lederen bandelieren geleverd aan diverse militaire en civiele organisaties. Naast de bandelieren worden tevens diverse houders voor o.a. piccolo’s en mondstukken gefabriceerd.

Xander gebruikt bij zijn verschillende troms een zwarte en witte bandelier van Loyal Drums.

Loyal Drums

Xander van der Ploeg by JDSP